- Kochać I być kochanym
czyli jak mieć dobry związek by Chasz
Temat „Związków” jest bardzo często poruszany na forach dyskusyjnych jak i w życiu codziennym , chociażby z kolegami przy piwie.
W art. postaram się wam przybliżyc wizerunek związków , moje spostrzeżenia jak i porady dotyczace utrzymania związku oparte na życiu codziennym , doswiadczeniach życiowych jak i obserwacjach pozostałych par.
Zacznijmy od tego czym jest związek oraz jak wyobraża go sobie kobieta i mężczyzna.Otóz omawiany związek to nic innego jak deklaracja płci przeciwnych do wierności,szczerosci ,zaufania itd. itd. czyli wszystko co dobre , a dlaczego tak się dzieje ? Zazwyczaj jest to wzgląd na urode lub charakter albo to i to. Istnieją owszem „związki bez zobowiązań” ale tego nie będę omawiał gdyż takie coś nie ma prawa być nazwane związkiem.
Większość facetów wyobraża sobie swój związek jako krainę miodem i mlekiem płynącą , że jeżeli będą dobrzy dla swoich kobiet one nie będą miały powodu by ich zostawić. Typowe postępowanie przeciętnego faceta to :
-Bycie miłym, aż do przesady
-Kupowanie kwiatów lub prezentów
-komplementowanie
-Przepraszanie bez powodów
O mój Boże tak właśnie robie, kim ja jestem ? To proste -bardzo fajnym kolesiem z dobrym zabezpieczeniem finansowym dającym sobie dmuchać w kasze a inaczej frajerem. Ale nie martw się to nie wszystko ponieważ jeżeli twoja kobieta trafi na mężczyznę,który cie zastąpi , dlatego że twoja początkowa wartość ta gdy ona zdecydowała się z tobą związać powoli niknie, aż staniesz się marionetką w jej dłoniach i będziesz na każde jej skinienie. Odejda w niepamięć zobowiązania, które sobie postawiliście a twoja zazdrość zyska miano “chorej”.Gdy nastąpi moment, w którym cie zostawi to popadniesz w głęboka depresje ,będziesz sobie zadawał pytania : Dlaczego? Co zrobiłem źle itp będziesz ja prosił, błagał, wysyłał jej kwiaty , zrobisz wszystko byle by tylko do ciebie wróciła , bo uważasz ze ona była idealna dla ciebie , że wasz związek był bez skazy. Byłeś już w takiej sytuacji ? Jeśli byłeś I się od niej odbiłeś to gratuluje. Jeśli jesteś teraz w tej sytuacji to również gratuluje bo od tej chwili powinieneś zacząć nowe lepsze życie.
Teraz trochę o tym jak to widzi kobieta.
Kobieta mimo tego iż ja zdobyłeś pragnie być cały czas adorowana, ma swoje ukryte pragnienia – fantazje , potrzebuje silnego mężczyzny, w którym będzie miała oparcie , oczekuje szczerości , zaufania I wierności . Związała się z tobą bo byłeś taki na początku -miałeś wysoką wartość. Jednak gdy zaczęła ona spadać a twojej kobiecie coraz częściej dopisywały humorki jej myślenie wygląda tak :
-mam focha (ty ja przepraszasz , bądź kupujesz kwiaty)
-chce coś kupić ( ty jej to kupujesz)
-chce gdzieś jechać ( ty ja zabierasz)
- chce czegokolwiek (ty to robisz)
- jeżeli tego nie robisz ona ma focha I zaczynasz to robić
Dzieje się tak ponieważ przyzwyczaiłeś ją do tego zachowania I pozwalałeś sobą pomiatać. Oczywiście twoja wytrzymałość też ma granice , jednak jaki kolwiek sprzeciw będzie się kończył kłótnia I tak coraz częściej I coraz gorzej .
W takim razie jak powinien wyglądać idealny związek ?
Idealny związek nie istnieje , ale za to możesz umilić sobie życie jak również drugiej połowie.
Dlatego też złe zachowanie twojej kobiety karz, za to dobre nagradzaj. Nigdy nie powtarzaj zbyt często swoich czynności w innym razie ona się do tego przyzwyczai I będzie coraz częściej tego oczekiwać. Nie dąż do tego by nie było kłótni ! Gdy jest za spokojnie czasem warto się podrażnic. Dbaj o siebie. Bądź dobrym kochankiem – jeżeli zaspokajasz kobietę ona cie nie zostawi. Badz wobec niej szczery I darz ja zaufaniem. CZASEM bądź o nią lekko zazdrosny.
Zasady waszego związku ustalacie na początku a nie po roku bycia razem. Bądź spontaniczny , nic na kobietę lepiej nie działa jak pozytywne zaskoczenie.
Mimo iż jest tego trochę to naprawdę warto. Bez tego miałem 17 msc z kobieta , w którym mnie okłamywała , zdradzała, pomiatała, manipulowała I wysysała jak pijawka , żadne prezenty I kwiaty nie pomagały ... średnio zrywała ze mną raz w miesiącu.
Pozdrawiam
Chasz Bardzo fajnie napisane. Acz tytuł trochę zwodzi, brzmi niczym panaceum na miłość w związku, a tu przeca o dobre relacje chodziło ;).
Osobiście dodałbym jeszcze tylko, że warto czasem powalczyć o jej zazdrość. Niech ona także popatrzy ze złością na kobietę z którą rozmawiasz. Niech poczuje, że też masz powodzenie wśród przeciwnej płci i skoro z Tobą jest musi dbać oto, żeby tylko ona była w Twojej głowie ;).
No i trzeba pamiętać o częstości spotkań.
Co za dużo to nie zdrowo. Problem przesytu także jest dość popularny. Najzdrowiej jest się spotykać 2-3 razy w tygodniu max. ;)Dobry art. ale mam kilka ale :) 1 kobieta jest w zwiazku z mezczyzna przedewszystkim dla BEZPIECZENSTWA i nie byciu samej w zyciu.Art troche za duzo PUAwaty ale i tak swietny
Własnie jorg co do spotkan ja swoja kobiete mam dzien w dzien 24/h i sobie z tym wszystkim radze :) tytuł był tym co jako ostatnie napisałem bo nie miałem na niego pomysłu :P
A co do Mahou to juz zależy od charakteru kobiety , moja np poradziła by sobie bezemnie w życiu wiec samotnosc by jej nie przeszkadzała .
Dziekuje :)Heh, no wiesz... U mnie to jest też kwestia tego, że bym z nią tak długo nie wytrzymał. ;)
Także myślę, że tą zasadę to raczej traktować trzeba w "mniej poważnych" związkach ;).Owszem zgodze się z toba , w mniej poważnych najlepiej stosować sie do spotykania w weekendy z czego piatek lub sobote spedzac czas z swoimi znajomymi osobno to nadaje związkowi swobody.
Tak pozatym to moja przeczytała co napisałem i dostałem rerymende :P a mianowicie dlaczego nie napisałem ze Rozmowa i zrozumienie też sa ważne :) Myśle że to oczywiste dla wszystkich ale gdyby nie było to ....
cd...
"Rozmowa z kobieta jest ważna ponieważ dowiesz sie od niej wszystkich istotnych rzeczy , bedziesz wiedział co lubi a czego nie , o czym marzy , jakie ma plany itd i musisz poswiecic uwage jej wypocinom ,gdyż inaczej bedzie uważała ze sie nia nie interesujesz . Mało tego musisz ja zrozumiec jej problemy , potrzeby , dlaczego jest zła na ciebie :P itp Związek daje do myślenia i to dużo wiec lepiej sie dobrze zastanowic czy warto sie wiazac jeżeli oczekujesz tylko dobrych relacji i regularnego sexu . Związek jest wyzwaniem i zawsze pozostanie "Rewelacja. Od dłuższego czasu (od rozczarowania miłosnego) zacząłem myśleć, i doszedłem do takich samych wniosków.
Gratuluje świetnego artykułu!Olewam tylko ludzi, którzy mnie olewają.
"Say Hello to my little friend!"Artykuł uniwersalny i sprawdza sie świetnie - pozdro dla autora :)
We're going deep, and we're going hard.
Zacząłem wprowadzać elementy (zawarte w artykule) niejako "na wyczucie". Wyniki są wręcz zaskakujące. Włączył się jej magnes w moim kierunku. Wcześniej już zauważyłem, że Ona wykorzystuje różne techniki.
Dzięki stawianiu konkretnych kroków zauważyłem, że jej jednak zależy i to bardzo mocno.O stary właśnie opisałeś dokładnie mój były związek ;P ale nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło ;P po to są upadki żeby się podnieść ;) pozdro
"Jeżeli będziesz myślał że spotkałeś tą jedyną to pamiętaj że na jej miejsce zawsze znajdzie się inna..."
Shoutbox
shogunns: Under jak dasz radę proszę odpisz mi jak najszybciej bo mogę nie zdążyć jak zobaczy mnie na facebooku to od razu polecę na czarną liste pozdrawiam Cię Under.Shogun
mateo1339: Miss piersi 2010 wybrana. http://fishki.net(...)id=75382
under: Sexyman otrzymujesz ostrzeżenie. Szanuj innych. Nie chcę Cię banować, ale będę musiał jak nic nie zmienisz.
demet94: sexymen = debil
meldon: http://www.youtube.co(...)ture=fvw
gumis: teraz bedzie na powaznie http://12dziewczy(...)post-702
bartek: http://demotywato(...)rzewanie
bajlando: http://demotywato(...)dziewica
wiesiek301: http://demotywato(...)ie-balem
primo: napisalem w stylu sexymena - Więcej...
Ostatnio na blogu
Historia Przemiany Czytelnika Bloga Warto przeczytać. Takie historie inspirują i pokazują, że każdy korzystając z metod uwodzenia może odmienić swoje życie nie ważne kim teraz jesteś. Ważne co postanowisz i kim będziesz. Możecie wysyłać mi swoje historie sukcesu, będę umieszczał je na blogu:) To daje dobrego... Więcej...
Masz problem? Zapytaj Undera!Ostatnio na forum
- do wszystkich
- Jak zrobic dobre wrażenie na chłopaku??
- Rozmowa PW na fotce a potem na gg -- proszę o feedback :)
- SEXYMEN, czyli jak zostać "kałbojem klawiatury"
- NG udalo sie
- Więcej...
Słowniczek
- PUA (Pick Up Artist) - artysta podrywu
- ONS - jedno nocna przygoda
- LTR - związek
- Kino - dotyk
- Sarge - podryw
- Opener - otwarcie
- Attraction - Atrakcyjność
- Rapport - Połączenie emocjonalne