Uwaga! Niektóre materiały zawarte w tym dziale dostępne są wyłącznie dla zalogowanych użytkowników.
  • 2009-11-27 15:39:37#4249cytuj

Hej.

Dzisiaj zrobiłem mały eksperyment.. wiadomo, że dużą pewność siebie mają policjanci:)
    Ustałem sobie zatem samochodem na parkingu zaraz niedaleko nich (stali tam z lizakami:) ) otworzyłem sobie szybę przypaliłem fajkę i patrzyłem się centralnie na nich prosto w oczy. Testowałem kto szybciej opuści wzrok

Co zauważyłem ?

Pierwszy raz spojrzy i da radę jakieś 5 sekund, ale potem już zaczyna się mieszać i rozglądać. Po chwili znowu spojrzy i momentalnie ucieka wzrokiem To jest świetna zabawa, a poza tym buduje mocno pewność siebie. Powtarzałem to przez ostanie kilka dni i mogę spokojnie stwierdzić że stałem się bardziej pewny siebie.
    Może oni uważali mnie za jakiegoś zboka albo gościa z chorobą umysłową ? kto wie, w każdym razie mnie to nie interesuje.

Ciekawi mnie tylko jak zatrzyma mnie do kontroli któryś z nich ile bekne.. :)

Dla wszystkich niegrzecznych dziewczynek i fanek wysokich szpilek..

• 2009-11-27 16:27:57#4250cytuj

Mi już nic nie daje kontakt wzrokowy. Utrzymam go przez 5 minut, a i tak nie wpłynie to nic na moją pewnośc siebie. Muszę robic mocniejsze rzeczy, takie jak bieganie po rynku na golasa albo coś w tym stylu, hehe

• 2009-11-27 17:16:02#4251cytuj

mi tego nie musisz mówić, ale to moja rada dla hardcorow niepewności.

• 2009-11-27 18:46:34#4252cytuj

Może oni uważali mnie za jakiegoś zboka albo gościa z chorobą umysłową ? kto wie, w każdym razie mnie to nie interesuje.

Hahaha pewnie pomyśleli ,że jesteś albo jakimś dziennikarzem ,który szuka sensacji ,albo kimś z wewnętrznego ...Rób tak ,dalej to Cie w końcu zaczną sprawdzać i wtedy będziesz miał dopiero test na pewność siebie ;D

• 2009-11-27 19:45:51#4253cytuj

świetny pomysł, na pewno tak zrobię.

• 2009-11-27 20:02:35#4254cytuj

,,Hahaha pewnie pomyśleli ,że jesteś albo jakimś dziennikarzem ,który szuka sensacji ,albo kimś z wewnętrznego ...Rób tak ,dalej to Cie w końcu zaczną sprawdzać i wtedy będziesz miał dopiero test na pewność siebie ;D

Najlepiej zamiast spróbować czegoś nowego, jest zaraz to wyśmiewać, powód ? odpowiedz jest prosta BRAK JAJ
    Z kobietami na pewno Panie ,,ALFA,, masz podobnie ,,zagadałbym ale nie dzisiaj, albo ,,ona na pewno mnie nie polubi,,
    Na zakończenie skoro boisz się jakiegoś policjanta że niby problemy jakieś albo coś, to dla mnie jesteś nieszczęśnikiem bez możliwości przemiany. Skoro boisz się faceta w czapce to jak niby zdobędziesz kobietę?? LOOSER

• 2009-11-27 20:56:08#4256cytuj

"xlaw" napisał:Mi już nic nie daje kontakt wzrokowy. Utrzymam go przez 5 minut, a i tak nie wpłynie to nic na moją pewnośc siebie. Muszę robic mocniejsze rzeczy, takie jak bieganie po rynku na golasa albo coś w tym stylu, hehe

Xlaw robiłeś już tak ? :D

Obrazek

• 2009-11-27 23:13:18#4257cytuj

Najlepiej zamiast spróbować czegoś nowego, jest zaraz to wyśmiewać, powód ? odpowiedz jest prosta BRAK JAJ
    Z kobietami na pewno Panie ,,ALFA,, masz podobnie ,,zagadałbym ale nie dzisiaj, albo ,,ona na pewno mnie nie polubi,,
    Na zakończenie skoro boisz się jakiegoś policjanta że niby problemy jakieś albo coś, to dla mnie jesteś nieszczęśnikiem bez możliwości przemiany. Skoro boisz się faceta w czapce to jak niby zdobędziesz kobietę?? LOOSER

To nie o to chodzi ... porostu mam wielu znajomych w Policji(sam chciałem iść ,ale jakoś tak inaczej mi sie życie poukładało ;) ) wiem jak reagują na coś takiego .Jak za bardzo będziesz przyczajony na patrole ,to Cie po prostu sprawdzą ,a potem będą "kontrolować" przy pierwszej lepszej okazji ...czyli będziesz miał przewalone ...
    PS. Nie traktuj mojej wypowiedzi jako atak ,tylko jako rade . Bo chyba nie jest miłe to ,że w ciągu tygodnia drogówka zatrzyma Cie 7 razy i będzie sprawdza Twoje dane po 30 minut ,co ? Zamiast sie gapić na tego gliniarz ,podejdź do niego i pogadaj o pogodzie ;) Policjant to tylko zwykły człowiek ,a nie żaden Rambo ,On też ma swoje problemy ... nie sugeruj sie filmami za oceanu ,że jak gliniarz to zaraz jakiś kamikaze ;)

• 2009-11-28 00:46:18#4258cytuj

brawo laki: nareszcie jakaś zdrowa postawa została tutaj przedstawiona.

Obserwowaliście kiedyś jak zachowuja się ludzie, gdy w ich pobliżu znajduje się Policja czy Straż Miejska? Zaczynaja udawać kogoś innego. Unikają kontaktu wzrokowego z Panami P., czy S.M. i mówią P. jedzie. Jak P. odjeżdża znowu zachowują się luźno i szpanują jak to niemawidzą P.

Utrzymywanie kontaktu wzrokowego ze stróżami prawa może być pomocne w uwolnieniu się z tego zaprogramowanego zachowania. Ale czy to daje pewność siebie? Wątpie.
    To daje tylko zmianę zachowania w danej sytuacji.

Róbcie wszystko z głową.
    Pozdrawiam,
    A.

Aby dodać odpowiedź należy zalogować się